יום חמישי, 4 במרץ 2010

מי אכל את הדייסה שלי???

נכון שדייסה נשמע אוכל של מוסד ציבורי עתיק?
משהו במרקם שלו... אצלי בכל אופן לא הצליח לעורר את בלוטות הטעם.

האמת? העזתי לטעום את הדייסה רק כשאני זו שבישלתי אותה...

היה זה באחד מלילות החורף הקרים של גוש עציון, היינו רעבים, ונורא התחשק לנו לאכול ארוחת ערב חמה, אלא שמרק היה קצת מאוחר להתחיל להכין, ופתאום גמלה בליבי החלטה לנסות את מזלי בהכנת דייסה...

בעלי זרם איתי... הפעם הראשונה היתה די מעודדת...
בפעם השניה והשלישית כבר עשיתי מקצה שיפורים ושידרוגים.

עד שיום אחד, הייתי שקועה בעריכה של פרוייקט דחוף, ובעודי ממוגנטת למחשב, הבטן התחילה לקרקר... ביקשתי מאלי בעלי היקר, שותפי והסו שף שלי... שיכין עבורנו דייסה כמיטב המסורת, אלא שהוא לא מוכן לעשות שום דבר בלי מתכון מדוייק (למעט חביתה)

אז לקחתי פיתקה... וכתבתי כמיטב יכלתי,
אח"כ טעמתי, שיפרתי, צילמתי, והרי המתכון המושלם לדייסת גורמה אמיתית.
אני עדיין חושבת שהשם דייסה עושה עוול למעדן הזה,
מה דעתכם על -

מעדן חלב חם בניחוח קינמון

מתכון זוגי לשתי מנות יפות ומשביעות

המצרכים:
כוס קווקאר (שיבולת שועל) - מהסוג "המעוך" לא השלם
1/3 כוס סובין חיטה - לא להתעצל, תגשו לחנות טבע... זה הופך את הדייסה מיציקה למעדן אוורירי, וגם כי זה בריא
2 וחצי כוסת מים רותחים
3/4 כוס חלב - מי שמתעקש להיות בריא ממש אז חלב עיזים...או סויה
כף וחצי דבש
חצי כפית קינמון
3 שקיות סוכררה דיאט (ממתיק)
1 בננה חתוכה
למהדרין... לא חובה: 1/3 כוס חמוציות ממותקות ברכז תפוחים

איך מכינים?
את כל המרכיבים מכניסים אחר כבוד לסיר, מבשלים על אש בינונית ולא מפסיקים לערבב... כל כמה דקות,

להגשה -
למזוג דייסה ולפזר בעדינות מעט גרנולה או אוכמניות כחולות, חמוציות או צימוקים...

ממש ממש שווה!
מבטיחה :)

חורף חם ומתוק.
איילת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה