יום רביעי, 4 במאי 2011

פיצה מהירה ויחסית בריאה...

רעב ומתכונים ארוכים עם התפחות ושמרים לא הולכים ביחד...
כשרוצים לאכול אוכל טעים ויחסית בריא בלי להסתבך עם זמן הכנה ארוך או מורכב אני ממליצה על הפיצה הזו!

את המתכון המקורי קיבלתי משכנתי היקרה, נעמה מאיר שימים ספורים אחרי הלידה של נגה, הכינה לי פיצה טעימה ומפנקת... מאז עשיתי במתכון כמה שינויים וזו הגרסא האחרונה שעשיתי, יצא מעולה! אפילו הבנות אכלו ולא התלוננו שיש בצל ברוטב...

המצרכים לבצק -
יוגורט כל שהוא או גבינה (בערך כוס)
2 ביצים
2-3 כוסות קמח מלא 70%
1 אבקת אפיה
מלח
אפשר גם קצת שום גבישי
2 כפות סוכר דמררה
1/4 כוס שמן
אם יש צורך לאחד עוד אז תוסיפו קצת מים

לשטח בעזרת מערוך על נייר אפיה,
טיפ: אם הבצק דביק אפשר להניח עוד ניר אפיה מעל לבצק ולחסוך הסתבכויות של הוספת קמח וכו'...

לרוטב:
2 קופסאות רסק עגבניות קטן
שמן זית
שבבי בצל (עדיף מהסוג הקטן יותר למען הסתרתו מעיני הילדים הבררנים)
רוטב סויה
קצת בלסמי
כף סוכר
שום גבישי
פפריקה מתוקה
בזיליקום

לשטח רוטב על הבצק ולהכניס לתנור לחום 180 מעלות לכ20 דקות

טיפ 2: כשמשתמשים בגבינה צהובה לייט (9%) ולא 22%, היא נוטה להתייבש ולהשרף מהר...עוד לפני שהפיצה מוכנה, לכן כדאי להכניס לתנור את הפיצה ללא גבינה ורק ב5 דקות האחרונות להוציא ולהוסיף גבינה ותוספות אחרות כמו זיתים ובצל וכו'

בתאבון!
התמונה איננה כי הפיצה חוסלה... בפעם הבאה בלנ"ד... :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה