יום שלישי, 26 בינואר 2010

מתכון עוגיות הפתעות כמעט בריאות


הכי כיף בעיני באפיה, זה לנסות כל פעם מחדש שילובים חדשים ומעניינים, אבל הנה מתכון בסיסי שממנו תוכלו כבר לאלתר וליצור את העוגיות שלכם.
המצרכים:

1.5 כוסות שיבולת שועל

2 כוסות קמח מלא (70%)

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס צימוקים

1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן + חום

1/2 כוס אגוזי מלך (לשבור גס ביד או בתוך שקית עם כוס, אפשר קצת יותר אם אוהבים)

כפית גדושה קינמון

1 אבקת אפיה

2 ביצים

קצת יותר מ1/3 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים עם כף עץ, קודם "יבשים" ואז "רטובים", הבצק אמור להיות קצת דביק, אם לא מספיק אחיד, אפשר להוסיף עוד מעט מים. להניח עוגיות בנייר אפיה במרחק של 1-2 ס"מ אחת מהשניה ליצור צורות בידיים (להעזר בכוס מים ליד) או אם לא רוצים להתלכלך יוצא מעולה גם עם משתמשים בשתי כפות רטובות.

כ- 35 דקות בתנור בחום 180 מעלות, להכניס לקופסא אטומה אחרי שמתקרר. כשהם יוצאות מהתנור הם עדיין קצת רכות ואח"כ כשמתקררות מתקשות ונעשות פריכות!

בהצלחה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה